tuintegels

De zomermaanden worden door veel huishoudens gebruikt om huis en tuin grondig te reinigen. De tuintegels schoonmaken, het verwijderen van oud behang en bijvoorbeeld het vernieuwen van de verflaag op houten kozijnen zijn voorbeelden van klusjes die worden opgepakt. Bij het reinigen van huis en tuin is het raadzaam kwalitatief goede schoonmaakmiddelen te gebruiken. Het verzekert je van een fraai eindresultaat! Zorg er daarbij voor dat een vloer of bijvoorbeeld wand niet alleen gereinigd wordt. Voorzie deze ook direct van een nieuwe beschermende laag. Zeker bij bijvoorbeeld een houten vloer is dit essentieel. 

Behang verwijderen om muur te vernieuwen 

Het verwijderen van behang op de wanden van je woning biedt je de kans de wanden van een nieuwe look te voorzien. Zeker wanneer je de wanden wilt schilderen in plaats van behangen, is het raadzaam het oude behang weg te halen. Zou je voor een nieuw behangetje op de wand kiezen, dan kun je deze laag over de oude laag heen plakken. Dit werkt niet, wanneer een deel van het behang gescheurd is of los begint te laten. Het zou leiden tot oneffenheden in de laag behang. Met speciale schoonmaakmiddelen verwijder je het behang eenvoudig van de muur. 

Zorg voor bescherming op de vloer 

Voorkom dat de vloer beschadigd raakt bij het verwijderen van behang of bijvoorbeeld het opnieuw verven van het plafond. Met stucloper bied je een goede bescherming aan verschillende soorten vloeren. Het materiaal is dikker dan bijvoorbeeld plastic folie. Daarbij laat plastic folie relatief makkelijk los als het tocht in huis. Daar waar stucloper op z’n plek blijft liggen. Plak de naden tussen de verschillende banen stucloper af met tape. Het voorkomt dat er vuil tussen de banen terecht kan komen. Iets wat de vloer zou kunnen beschadigen. 

Onderhoud aan de vloer uitvoeren 

Je kunt de zomermaanden ook gebruiken om de vloer zelf te renoveren. Bij een houten vloer is het belangrijk deze eens in de zoveel jaar op te schuren en van een nieuwe laag was te voorzien. Ook bij een tapijt of bijvoorbeeld marmoleum kun je voor een grondige reiniging kiezen. Gebruik hier een speciale vloerreiniger voor. Een stofzuiger is doorgaans niet krachtig genoeg om vuil wat diep in het tapijt getrokken is te verwijderen. Voor buitentegels geldt dat een middel als schoonmaakazijn uitkomst kan bieden. Het helpt je de groene aanslag op de tegels te verwijderen. 

Comments are disabled.