Binnendeuren

Zoals bekend is iedere binnendeur anders. Iedere binnendeur heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Waar moet je allemaal opletten bij het kiezen van de juiste binnendeur? Hieronder worden de meest voorkomende typen binnendeuren besproken.

Opdekdeuren

Opdekdeuren zijn enorm populair in de woningbouw. Bijna ieder Nederlands huis beschikt wel over een aantal opdekdeuren. Opdekdeuren vallen gedeeltelijk in het kozijn. Ze hebben een opstaande rand, welke op het kozijn valt. Opdekdeuren realiseren een verbeterde isolatie en geluidsdemping, ten opzichte van stompe deuren. Opdekdeuren zijn relatief goedkoop te bestellen.

Stompe deuren

Stompe deuren vallen wel in zijn geheel in het kozijn. Deze deuren hebben geen opstaande rand. Stompe deuren zie je vaak terug in de utiliteitsbouw, bedrijfspanden en bovenverdiepingen. Stompe deuren isoleren minder goed, maar zijn wel makkelijker te vervangen. Daarnaast zijn ze vaak een stukje goedkoper dan opdekdeuren.

Schuifdeuren

Schuifdeuren worden vaak gekozen wanneer je weinig ruimte hebt. Schuifdeuren vereisen namelijk geen draaicirkel. Schuifdeuren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Ten eerste kun je kiezen uit een inbouwdeur, welke in de muur is gebouwd. Daarnaast kun je kiezen uit een hangdeur, welke gemonteerd is aan een rail. Iedere deursoort heeft zijn eigen charme.

Glazen deur

Glazen deuren zijn vaak herkenbaar als industriële binnendeur. Glazen deuren worden vaak gebruikt bij ruimtes waar veel zonlicht moet binnen komen. Daarnaast kunnen glazen deuren een ruimte groter doen lijken en realiseren ze een moderne uitstraling. Natuurlijk is het mogelijk om deze deuren met diverse glasopties te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan rookglas, blank glas, glas-in-lood en nevel glas.

De juiste keuze binnendeur maken

Ben je er al helemaal uit voor welke binnendeur je wilt gaan? Neem eens een kijkje bij het ruime assortiment binnendeuren van Sleiderink Bouwmaterialen. Kom je er alsnog niet helemaal uit? Neem dan contact op met één van hun productspecialisten.

Comments are disabled.