vloeren vloerverwarming

We willen allemaal een goede verwarming in ons huis. Het liefste voorkomen we dat we in de ochtend met koude voeten richting een nog koudere badkamer lopen en dat zeker in de winter. Waar we dus altijd voor willen zorgen, is dat de verwarming in huis het naar behoren doet. Dit kan goed door vloerverwarming in de douche te laten installeren. Daarbij kun je kiezen voor een extra radiator voor de handdoeken.

Verwarming en radiator

De verwarming in huis kan op heel veel verschillende manieren tot uiting komen. Naast de verschillende verwarmingssystemen en CV ketels zijn er misschien nog wel meer verschillende radiatoren te krijgen. De radiatoren zijn eigenlijk de bezorgers van de warmte in de verschillende kamers. Zij laten de warmte uitstralen in de kamer. Radiatoren worden meestal bevestigd aan de muur en zijn te krijgen in verschillende maten, vormen en modellen. Er zijn zelfs exclusieve design radiatoren te krijgen. Doorgaans kies je voor 1 van de systemen maar in een douche kan ook vloerverwarming en een radiator worden gecombineerd.

Handdoek op de radiator

Een speciale soort radiator is de radiator die ontworpen is om handdoeken op te hangen om te drogen, de zogenaamde handdoekradiator. Deze radiator is naast het feit dat hij uitstekend geschikt is om een handdoek op te drogen, natuurlijk ook geschikt als radiator voor het verwarmen van een badkamer zelf. Het mooie van een handdoekradiator is dat men altijd een radiator met een fraai uiterlijk kan kiezen. Het is in feite dan ook een vorm van een designradiator en veel ontwerpers storten zich dan ook op het ontwerpen van een voor het oog mooie handdoek radiator.

De standaard handdoek radiator

Een standaard handdoek radiator is verticaal ontworpen. Dat wil zeggen dat de radiator met twee lange zijpanelen verticaal wordt opgehangen aan de muur. Daarbij zijn de twee zijpanelen dan verbonden door meerdere horizontale dwars panelen waar de handdoeken overheen en tussendoor gehangen kunnen worden voor een optimaal droog effect. Er zijn natuurlijk verschillende handdoek radiatoren te verkrijgen. Alle bedrijven ontwerpen hun eigen modellen en zodoende zullen kleur, maat, model en vorm zeer uiteenlopen. Meestal komt de vorm van het standaardmodel er echter wel in terug.Vloerverwarming laten installeren
Je moet voor vloerverwarming altijd kiezen voor een betrouwbare installateurs. Er zijn veel aanbieders actief die kunnen infrezen of op een bestaande vloer kunnen monteren. Een vloerverwarming installateur kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden. Zo kun je de kosten beperkt houden en toch genieten van een duurzame en efficiënte verwarmingsinstallatie op de vloer. Tip: vraag altijd meerdere offertes op.

Comments are disabled.