tegelvloer

Tegels worden allang niet meer alleen in de keuken, hal of badkamer van het huis geplaatst. Vandaag de dag zien we tegels ook steeds vaker terug komen in de woonkamer. Een tegelvloer is een investering en daarom is het van belang dat je de juiste keuze maakt. In deze blog lees je over de voor en nadelen van een tegelvloer.

Voordelen van een tegelvloer

Vandaag de dag is een tegelvloer welkom in iedere ruimte van het huis. En ja, ook in een slaapkamer is een tegelvloer bijna niet meer weg te denken. Wanneer je overal in huis dezelfde vloer neerlegt, zul je zien dat je op eenvoudige wijze rust en optisch meer ruimte creëert. Bovendien gaan tegels veel langer mee dan een tapijt of laminaatvloer. Dit komt doordat ze vaak beter bestand zijn tegen vuil en krassen. Heb je in de winter vaak last van koude voeten? Een tegelvloer is ook ideaal voor vloerverwarming, omdat dit soort vloeren perfect instaat zijn om warmte te geleiden. Wil je niet overal een nieuwe vloer neerleggen, maar heb je wel behoefte aan vloerverwarming? Vloerverwarming aanleggen in bestaande vloer behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Nadelen van een tegelvloer

Naast de vele voordelen heeft een tegelvloer ook een aantal nadelen. Een tegelvloer kan misschien wat kil aanvoelen. Deels kun je dit oplossen door te kiezen voor vloerverwarming. Maar ook is het belangrijk om een combinatie van verschillende materialen te maken. Kies bijvoorbeeld voor een groot tapijt, om de ruimte wat warmer aan te kleden. Ook klinkt hierdoor de ruimte minder hol, omdat het tapijt perfect instaat is om het geluid in de ruimte te dempen.

Diverse mogelijkheden

Op het gebied van vloertegels heb je vele mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit diverse materialen, grootte en diktes. Maar vergeet vooral ook niet de sierlijke Marokkaanse of Portugese tegels. Dit soort tegels zijn een ware toevoeging aan je keuken, badkamer of wc wand. Ben je op zoek naar meer neutrale tegels? Dan zijn de Mosa vloertegels zeker de moeite waard om eens naar te kijken. Dit soort tegels voldoen aan strenge kwaliteitseisen en gaan daardoor ontzettend lang mee. Veel van de Mosa vloertegels zijn voorzien van doordachte details. Denk bijvoorbeeld aan antisliptegels en zelfs blindengeleide tegels behoort tot de mogelijkheden.

Comments are disabled.